Hints bij de uitwisseling:

Ontvang informatie!

Volgens Gerben werkt onze Diederik bij de Code van X. Misschien is er dan wel meer informatie over hem te vinden op hun instagram: @code_van_x. Misschien kunnen jullie zijn mailadres vinden.

Op de Instagram van de Code van X staat een post over Diederik. Er staat een link bij die leidt naar de website van de code van x:

http://codevanx.nl/wie-zijn-wij/

Hier kunnen jullie zijn email vinden.

Stuur een mail met “Gegevens uitwisseling” in zowel het onderwerp als de inhoud van de mail naar d.koning.codevanx@gmail.com . Let ook op het Instagram account. 

Hebben jullie het emailadres op de “Over ons” pagina gevonden? Dan heb je hem vast al gemaild met de woorden “Gegevens uitwisseling” in zowel het onderwerp als de mail zelf. Ik vermoed dat je nu wat veiligheidsvragen gaat krijgen. Hadden we maar iets van sociale media waar die antwoorden op konden staan…

Let op! Bij de vraag over de business trip wordt gevraagd naar een stad. Op Instagram wordt een land genoemd. Er is wel een afbeelding van de stad te zien.

Antwoord vraag 1: Loes

Antwoord vraag 2: Lissabon

Antwoord vraag 3: 4KL23SC

Je ontvangt een link naar een pagina. Hierop staat een bestand met de titel “Startlocatie”. Stuur deze titel door naar Gerben via operatie.uitwisseling@gmail.com.

Vind de startlocatie!

Als ik naar deze website kijk zijn er een aantal dingen die me opvallen. Als eerste de afbeeldingen. Allemaal eenden met een letter erop, dit kan toch geen toeval zijn? Ten tweede de beschrijving onderaan de pagina. Wat zijn die op een vreemde manier heel specifiek.

In de beschrijvingen onderaan de pagina staan kleuren. De eenden hebben ook kleuren. Toeval? Ik denk het niet. Oohja, er zijn een paar beschrijving zonder specifieke kleuren, maar ik denk dat je deze er zelf wel bij kunt bedenken.

De kleuren zijn: geel, paars, lichtblauw, rood, groen, rood, paars, blauw. De letters op de eenden die hierbij horen zijn: m, i, s, d, a, d, i, g. Het wachtwoord is dus “misdadig”. Vul dit in bij het bestand.

Wat heeft deze sleutelhanger een vreemde vorm. En waarvoor staan de letters ZL? Het staat in ieder geval niet voor een munteenheid.

ZL moet staan voor een deel van Nederland, misschien een provincie? Maar waar in die provincie moeten we dan zijn? Misschien kan die vreemde vorm ons daarbij helpen?

ZL staat natuurlijk voor ons mooie Zeeland. Het plaatje staat voor een soort eiland in Zeeland. Kijk dus goed bij het water!

Je moet zijn bij werkeiland Neeltje Jans in Zeeland.

Stuur “Neeltje Jans” in zowel het onderwerp als de inhoud van de mail naar operatie.uitwisseling@gmail.com .

Vind het verborgen bestand op de website van de Code van X!

Het zwarte gedeelte van deze webpagina doet me denken aan iets op de homepagina van de Code van X. Misschien kunnen we daar iets mee?

Bij elke * staat op de homepagina een letter. Deze vier letters achter elkaar vormen het wachtwoord.

Het wachtwoord is “list”. Vul dit in op de geheime pagina!

Er kan geen verbinding worden gemaakt met deze pagina, maar wel met een andere. Kijk goed naar de URL. 

Er staan allemaal symbolen, maar in de URL’s staan getallen. Misschien moet je eens goed naar je laptop/computer kijken.

Elk symbool staat boven een getal op het toetsenbord. Deze horen bij elkaar. Ga naar de nieuwe URL met de goede getallen, dus niet de symbolen.

Ga naar http://codevanx.nl/483846/

Wat is dit voor gekke computertaal met nullen en enen? Misschien helpt het om dit te vertalen.

De taal waarin dit staat is binaire code. Misschien kan je dit vertalen met hulp van het internet?

Ga naar http://codevanx.nl/ontvoerder-van-de-maand/ .

Wat raar dat de ontvoerder niet in de richting van de lens kijkt. Ontvoerder van de maand zijn zou toch iets moeten zijn waar hij trots op is? Of probeert hij hier iets anders te doen? En wat betekend dat groene vakje in het midden van de letters?

De ontvoerder kijkt op de foto in allerlei richtingen. Probeert hij je misschien op deze manier een bepaalde route te laten lopen? Begin bij het groene vakje in het midden.

Begin bij het groene vakje in het midden. De ontvoerder kijkt als eerste naar boven, dus je gaat naar boven en komt op de “O”. Doe dit voor alle maanden en je vormt het woord:

 

“ontmaskering”. Dit is het wachtwoord.

Mail routebeschrijving in zowel het onderwerp als de inhoud naar operatie.uitwisseling@gmail.com

Vind de eindlocatie!

Ga omhoog via de N57 die al door Neeltje Jans heenloopt. Het is best ver! Je komt uit rond het zuiden van Zuid-Holland.

Wie knoeit er nou koffie over een online document? Gelukkig kunnen we maar twee kanten op de N218 volgen. Naar het westen en naar het oosten. Als we kijken naar stap drie moeten we een rotonde vinden tussen een brandweerkazerne en een hotel. Laten we die maar zoeken. Het is niet heel ver en het is de tweede rotonde.

We nemen de eerste afslag en gaan dus richting het noorden.

Maak gebruik van het gele mannetje bij google maps. Deze kun je neerzetten op de kaart op de plek waar we na stap drie zijn uitgekomen. Blijf rechtdoor gaan totdat je dit gebouw voor je ziet. Als je het niet kan vinden is de naam van het gebouw Historisch museum Den Briel.

We slaan links af en volgen dus de Nobelstraat. We zijn opzoek naar een Spaans restaurant/bar. Volgens mij kunnen we dan goed zoeken naar tapas.

Doe hetzelfde als bij stap 4, maar ga nu opzoek naar deze opvallende boom. Blijf voor een lang stuk rechtdoor gaan tot je bij een T-splitsing uitkomt waar deze boom is te zien. De straat waar deze boom aan staat is de Langestraat.

Grotendeels omringd door water? Misschien een eiland met een weg erdoor net als Neeltje Jans? We slaan links af voor de boom en blijven een klein stukje doorgaan totdat we op dit eiland komen. Dit is het best te zien op de kaart zelf.

De straat waar je eindigt heet de Westdam.

Stuur “Westdam” in zowel het onderwerp als de inhoud naar operatie.uitwisseling@gmail.com

Vind het geld!

Als je de plattegronden van de ventilatieschachten op elkaar legt moeten steeds bij twee kaarten een aantal schachten op dezelfde plek zitten. Deze liggen boven op elkaar.

Deze plattegrond hoort bij de begane grond. Dit is dus de onderste. 

De plattegrond met de rode schachten is hoort bij verdieping drie en is dus de bovenste.

Let op! De hoeveelheden hoe vaak je op een verdieping een schacht in gaat telt dus alleen voor IN. Als je een schacht uitkomt telt die niet mee. Je mag ook niet uitkomen in rode schachten.

Het kan soms gebeuren dat je vastloopt. Twijfel niet om opnieuw te beginnen.

Je komt niet twee keer door dezelfde schacht.

Let op! Zorg ervoor dat de plattegronden allemaal op elkaar liggen met het zwarte hoekje linksboven. Inclusief de plattegrond met de kamers.

Je komt uit boven de grijze kamer. Mail dit niet, maar vul het in bij de laatste stap.

Betaal de ontvoerder!

Wat bedoelt die ontvoerder in zijn gedicht met “morsen”, “strepen” en het “punt”?

Als je de symbolen veranderd door de strepen en punten zoals in het gedicht staat zou je de pincode in een bekende codevorm moeten kunnen lezen.

Als je de ruiten ziet als punten en de klavers ziet als strepen staat er een code in morse. Zoek op internet morsecode met getallen en bepaal welk getal waar staat. De volgorde van de vier getallen kun je zien aan de kaarten met harten.

Er staat hier in morse: O O O O O, – – – O O, O – – – -, – O O O O. Zoek op internet welke cijfers bij deze tekens horen in morse.


Er staat hier in morse: O O O O O, – – – O O, O – – – -, – O O O O. Dit is in cijfers 5 8 1 6. Dit is de pincode. De andere gegevens zijn te vinden op de pagina van de grijze kamer. Log in op flex-bank.nl

Na het inloggen op flexbank maak je 500000 euro over naar gb. Je krijg nu een popup met een code. Deze code is 6254. Vul dit in bij de livestream website en bekijk het filmpje goed.

Heb je niet goed opgelet na het invullen van de code? Geen probleem. Er staat een back-up van het fragment op de livestream server. Als je de code nogmaals invult zal je het fragment nogmaals zijn.

Goed naar de bevrijding gekeken? Dan heb je het woord “ananas” zien staan. Mail dit woord op de gebruikelijke manier naar Gerben.

Het geheim!

Over welke eenden heeft Mister X het? Zijn jullie al eerder eenden tegengekomen? Zo ja, wat was dan het wachtwoord dat zij verborgen?

Weten jullie nog hoe jullie de antwoorden vonden op de vragen van de beveiligde email van Diederik? Misschien is dit antwoord daar ook wel te vinden.

Tijdens het zoeken naar een geheime pagina zochten jullie een wachtwoord op de homepagina. Weten jullie nog wat dit wachtwoord was? Het had iets te maken met de vier symbolen op de Code van X pagina.

Jullie zijn inderdaad langs een museum gekomen tijdens jullie zoektocht, maar weten jullie nog welk museum dit is? De laatste woorden van het museum staan er al. Vergeet niet de afbeelding te bekijken als jullie niet weten waar het over gaat.

Volgens mij zijn jullie maar met één iemand in contact geweest, maar zou hij jullie echt hebben bedonderd?

Het geld lag bovenin. Niet op verdieping één en ook niet op de begane grond, maar op verdieping ….

Het antwoord is: gerechtigheid

Ga dus naar http://codevanx.nl/gerechtigheid